Βιογραφικό Ελένη Βλαχοπούλου

Ελένη Βλαχοπούλου

   Η Ελένη Βλαχοπούλου γεννήθηκε στο ΚΡΝΟΒ της Τσεχίας στις 29.9.1974. Σπούδασε στην τετραετή Ανώτερη Υγειονομική Σχολή της Οστράβα στη Δημοκρατία της Τσεχίας, καθώς και στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μονοετή Σχολή VOJTA (ΒΟΪΤΑ) στο Όλομoουτς της Τσεχίας και είναι εξειδικευμένη στη φυσικοθεραπεία για βρέφη, νήπια και παιδιά, αναγνωρισμένη από το κέντρο VOJTA της Γερμανίας. Έχει παρακολουθήσει τα ακόλουθα σεμινάρια:

  • Σκολίωση σε παιδική ηλικία και η αντιμετώπισή της με τη μέθοδο VOJTA.
  • Μαιευτική παράλυση και η αντιμετώπισή της με τη μέθοδο VOJTA.
  • Πρόωρα παιδιά και η αντιμετώπισή τους με τη μέθοδο VOJTA.
  • Εγκεφαλική παράλυση και η αντιμετώπισή της με τη μέθοδο VOJTA.
  • Διαταραχές μυϊκού τόνου και η αντιμετώπισή τους με τη μέθοδο VOJTA.
  • Οφθαλμολογικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους με τη μέθοδο VOJTA.
  • Αναπνευστικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους με τη μέθοδο VOJTA.
  • Ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Προσαρμογή των παιδιών στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
  • Περιγεννητικοί κίνδυνοι, παράγοντες για την ανάπτυξη εγκεφαλικής παράλυσης – διάγνωση, πρόληψη, θεραπεία.
  • ‘’Refresh’’ σεμινάριο VOJTA.

   Εργάζεται ως παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια, πάντοτε σε συνεργασία με παιδονευρολόγους, με τη μέθοδο VOJTA, κατ’ οίκον από το 2003 και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στο αντικείμενό της.

ΚΙΝ.: 6948 051 577

ΤΗΛ.: 2317 777 998

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

AddThis Social Bookmark Button
 

VACLAV VOJTA (ΒΑΤΣΛΑΒ ΒΟΪΤΑ)

vojta-behandlung

O Καθηγητής Vaclav Vojta γεννήθηκε στις 12 Ιούλη του 1917 στο Mokrosuky / Βοημίας της Δημοκρατίας της Τσεχίας και απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2000 στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο Vaclav Vojta (1917-2000) που ανακάλυψε την ομώνυμη μέθοδο ήταν Τσέχος ιατρός νευρολόγος. Τελείωσε την ιατρική στο πανεπιστήμιο της Κάρλοβα και εκεί πήρε και τον τίτλο του καθηγητή. Το 1968 μετανάστευσε στη Γερμανία αρχικά στην Χαιδελβέργη, στη συνέχεια στην Κολωνία και από το 1975 και έπειτα στην Παιδιατρική Κλινική (Kinderzentrum) του Μονάχου. Σήμερα η μέθοδος του εφαρμόζεται με θεαματικά αποτελέσματα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, στην Ασία, στην Αφρική και στην Νότια Αμερική. Η εφαρμογή της γίνεται πάντοτε από εξειδικευμένους στη μέθοδο Vojta φυσικοθεραπευτές. Η μέθοδος Vojta αφορά την αξιολόγηση και την θεραπεία παθήσεων του κεντρικού και περιφερειακού νευρικού συστήματος.

AddThis Social Bookmark Button
 



Ελενη Βλαχοπουλου

Η Ελένη Βλαχοπούλου εργάζεται ως παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια από το 2003.
Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Υγιειονομικής σχολής της Οστράβας και της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακή επιμόρφωση στη σχολή VOJTA του Όλομουτς.
Στοιχεία επικοινωνίας:
mob. 6948 051 577
τηλ. 2317 777 998
info@vojta-method.gr
ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

ελένη βλαχοπουλου